Pincefalvak napja- átadták a pincefalvak főterét

Hiába a még alvó szőlőtőkék, a Monori Strázsa hegyen már ébredezik az élet, koccantak a poharak, énekszó szállt a Kilátónk felett…

Március 14-én ünnepi pillanatnak lehettünk tanúi, mikor átadásra került a Pincefalvak Főtere- a frissen felújított Kilátó és környéke. A Monori Borút Egyesület sikeresen pályázott a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatalnál a Leader térségek közötti együttműködés jogcímre beadott Pincefalvak hálózati együttműködése pályázatával, melyre bruttó 18.373.665 Ft-ot nyert. A projektet a Györkönyi Pincehegyért Egyesülettel, a Magyarországi Pincefalvak Vidékfejlesztési Szövetségével és a Duna Összeköt Egyesülettel együttműködve valósították meg. Györköny egy Tolna megyei 1000 fős kistelepülés közel 300 présházzal. A projektzáró rendezvényen az egyesületek és a szövetség képviselői is jelen voltak, körünkben köszönthettük Pogácsás Tibort, a Belügyminisztérium önkormányzati ügyekért felelős államtitkárát, Dr. Zsombok Lászlót Monor város polgármesterét, és a helyi pincés gazdák többségét.

Bővebben: ...

Monor és a Monori Pincefalu is része a Nemzeti Bor Maraton programjának

A bor és a futás közös eleme a szabadság élménye. Az emberek nem kényszerből indulnak el futni vagy töltenek ki egy pohár bort. Mozogni és borozni szeretetteljes dolog. Ezt fejezzük ki a Nemzeti Bor Maratonnal, amely várhatóan hazánk legnagyobb közösségi élményeinek egyike lesz. Monor is része a Nemzeti Bor Maraton programjának, így a Monori Pincefalu vendégváró pincéinek szervezésében és támogatásával a monori József Attila Gimnázium és Közgazdasági Szakközépiskola két csapata futja végig a Monor Tápiószentmárton közötti távot amely 27 km. A jelentkezés nincs lezárva, továbbra is várjuk az egyéni és maximum 5 fős csapatok jelentkezését.

Bővebben: ...

Hajrá, drukkolunk a Franci pincének!

Drukkolj a Franci Pince csapatának! 
Reméljük, hogy felférünk a dobogóra sokadik alkalommal, rengeteg csapat, több mázsa kolbász, pár hektó forraltbor, extra nagy hangzavar, leglegleg hangulat! 
Mosoni-Duna Hajós Egyesület kolbásztöltő versenyén képviseleti magát a Monori Borút Egyesület

Kövessen a Facebookon

Telefonkönyv

Monori Média

Partnereink

Demi-Bee családi méhészet

Díszbozos mézrendelés