Repüléstörténeti kiállítás a KÖKI terminálon

A KÖKI Terminált eddig inkább közlekedési csomópontként és bevásárlóközpontként ismertem, nem pedig kiállító helyként. Számomra jó érzés volt újra felfedezni azt a repüléstörténeti kiállítást, mely a már megszűnt MALÉV és a régi nevén a Ferihegyi repülőtér elmúlt évtizedeibe enged bepillantást. Az érdeklődők a magyarázó, időrendi történeti áttekintés böngészése során láthatnak a vitrinekben különféle tárgyi emlékeket, többek között repülőgép modelleket, fotókat, a különféle reklám anyagokat, prospektusokat, menetrendeket, a fedélzeti ellátmány felszolgálására szolgáló tálcákat, poharakat, tálkákat. A falakon táskák, plakátok, nagyméretű fotók láthatók. A kiállítás érdekessége a különböző korokból származó női és férfi egyenruhák és azok kiegészítői. A látogatók a frekventált helyen, az első emelten, középen lévő teremben különféle kiadványokat is megvásárolhatnak, de még rövid filmeket is nézhetnek.

Ez az átrendezett, a repülésbarátok által létrejött kiállítás korábban Pestszentlőrincen, a Szarvas csárda közelében, a Delta üzletházban volt látható, de itt valószínűleg, 2014 január végéig sokkal többen fogják felkeresni, mivel itt naponta több tízezer ember fordul meg.

Sok monori a korábbi években a Ferihegyi repülőtéren és a MALÉV-nál dolgozott, ha arra jár, buszra, vonatra vár javaslom térjen be nosztalgiázni, megéri.

Még több kép megtekinthető a képgalériában

 

Szerző: Zainkó Géza

Kövessen a Facebookon

Telefonkönyv

Monori Média

Partnereink

Demi-Bee családi méhészet

Díszbozos mézrendelés