Grillázsban a legjobbak között

Berkes Györgyné Hajni a Lajosmizsei Grillázsmajálison bronzérmet szerzett. Szeretettel gratulálunk neki! Vele készített korábbi interjúmat itt olvashatják a Kedves Olvasók:

A családjában volt-e valaki cukrász?

A családomban nem volt cukrász, de a 2 nagymamám nagyon sok különleges süteményt készített és ott legyeskedtem mindig körülöttük, érdekeltek a technikák. Már kis iskolás koromban is főző versenyt rendeztem a gyerekekkel, és a szülők voltak a zsűri tagok.
Szeret-e főzni, vagy inkább inkább süteményeket süt szívesen?
Nagyon szeretek főzni, de főleg a sütemény készítés és az egyedi elképzeléseim szerinti torták megvalósitása nagy gasztronómiai örömet okoz.Sokszor mondják: pályát tévesztettél!

Elmondaná, miket öntött már grillázs formába?

Grillázs artisztika, egyedi különlegesség. Gyönyörű virágos kosarakat, mese figurákat, Sziklakertet pávákkal, a monori Strázsahegy kincsit a pincefalut szőlőtőkével, díszes csavart mintákkal esküvői tortákat, bölcsőt, szívtortákat, ballagási tortát, autót és egyéb dísztárgyakat, az év összes ünnepét megszemélyesitő tortát, egyedi elképzeléseket öntöttem már formába.


Előfordul, hogy amiket alkot, meg is enné legszívesebben?

Aki kóstolta a grillázst (pirított cukor dióval és más olajos magvakkal) az nagyon tudja micsoda egyedi édesség.Amikor készítem, meg is kóstolom, szeretem, amikor langyos akkor aztán finom,igazán. Kihűlve, roppanós és omlóssá válik a szánkban.

Mi alapján dönti el, hogy mit formáz meg egy -egy alkotásban?

Alkotásaimban döntő szerepet játszik az életszerűség.Amit készítek összhangban legyen a való élettel és annak szépségével, rejtelmével és az én képzeleterőmmel.Ez alapján próbálom létrehozni a grillázs tortát.

Kitől tanulta a grillázskészítés titkait?

A grillázs készítést a grillázs guru Rimóczi Lászlótól a Magyar Grillázs Szövetség Elnökétől tanultam.

Miből meríti az ötleteit?

Az ötleteimet kipattanó szikraként jönnek.Ha látok valami szépet, például a páva madár, már a fantáziám beindul és készen állok az alkotásra.

A grillázskészítésen kívül van-e más hobbija?

A grillázs készítésen kívül igazi nagy hobbim nincs, de a latin eredetű táncok, az amit még megemlítenék, szívesen hobbiként és versenyszerűen is űzném.


Milyen versenyeken indult eddig?

Idáig 3 versenyen indultam az V. Kárpátmedencei Grillázs fesztiválon, Tápióbicskén valamint a II. Haller kupa Hidegkonyhai Gasztronómiai versenyen, Mosonmagyaróváron illetve a Webcukrász online versenyen.

Kövessen a Facebookon

Telefonkönyv

Monori Média

Partnereink

Demi-Bee családi méhészet

Díszbozos mézrendelés