Számunkra a család az első

Egy 11 gyermeket nevelő édesanyát köszöntött anyák napja alkalmából a Fidesz nőtagozatának elnöke. Pelczné Gáll Ildikó, a kormánypártok EP-listavezetője szerint a jövőben az a cél, hogy minden 12 év alatti gyermek családban nőjön fel. A szocialisták szerint a Fidesz tönkretette az anyák napját, a Jobbik pedig testvérkedvezményt sürget.

 

A Pest megyei Monoron élő Zainkó család 11 gyermeket nevel. A házaspárnak négy gyermeke született, kettőt örökbe fogadtak, öt gyermeket pedig nevelőszülőként vettek magukhoz. Az asszonynak a hétéves Zolika rajzot is készített. Többi társa délelőtt sakkozott, a Down-kóros Dalma pedig mesét olvasott.

„Verset, éneket, rajzocskákat és különböző kis készítményeket kaptam. Ez mindig nagyon megható, és ahogy idősödöm, egyre érzékenyebben fogadom ezeket a kis kedveskedéseket és nagyon megható, hogy nekem adják át azokat a virágokat, amiket a vér szerinti szülőknek kellene, hogy adjanak, de ők nincsenek itt” – mondta Zainkóné Németh Etelka. Etelka férjének természetes, hogy a családban ő minden gyermek édesapja.

Az édesanyát a Fidesz nőtagozatának elnöke köszöntötte. Pelczé Gáll Ildikó emlékeztetett rá: január 1-től a kormány lehetővé tette, hogy a nevelőszülők is foglalkoztatotti jogviszonyban végezhessék munkájukat, a jövőben pedig az a cél, hogy minden 12 év alatti gyermek családban tudjon felnőni. „Olyan döntéseket hoztunk az alaptörvénytől kezdve, ami a családoknak a védelméről szól, a gyerekek védelméről szól, az anyáknak a megbecsüléséről szól, legyen ez a családvédelmi törvény, gyermekvédelmi törvény vagy éppen legyen az a lehetőség, hogy gyesen lehetnek az anyukák három évet, vagy a gyed extrának a bevezetése, ami tényleg innovatív és egyedülálló az  Európai Unióban” – fogalmazott az EP-listavezető. Pelczné Gáll Ildikó idesorolta még a nők 40 éves munkaviszony utáni nyugdíjba vonulásának lehetőségét és a munkavédelmi akcióterv intézkedéseit is.

 

 

Kövessen a Facebookon

Telefonkönyv

Monori Média

Partnereink

Demi-Bee családi méhészet

Díszbozos mézrendelés