Agrárium 2016 – kezdődik a mezőgazdasági összeírás

A KSH mintegy 600 ezer címen térképezi fel Magyarország mezőgazdaságát május 15. és július 15. között
A Központi Statisztikai Hivatal (KSH) az agráriumban tevékenykedő gazdaságok helyzetének feltárása érdekében gazdaságszerkezeti összeírást hajt végre 2016. június 1-jei időponttal „Agrárium 2016” címmel. Az összeírás célja, hogy nyomon kövesse a mezőgazdaság szerkezetében bekövetkezett változásokat, illetve pontos és hiteles adatokkal szolgáljon a hazai gazdaságirányítás, a gazdálkodók és az Európai Unió részére.

Monoron az Acsádi utca, Arany János utca, Nemzetőr utca és Szilhát utca Gajdosné Bethleni Emese körzete, aki június 15-től kezdi az összeírást, kérjük segítsenek neki és kollégáinak a statisztikai adatok szolgáltatásában.

Megjöttek a gólyák!

2015. március 24-én egy nagy csapat gólya repült át a település felett, melyből kettő, néhány kör megtétele után leszállt a Szélmalom utcában lévő, egykori posta erősítők kéményére. Az egyik hamarosan szemlélni kezdte a tavaly ősz óta üres fészket, a másik pedig rövid idő múlva elrepült, reméljük  csak élelemszerzés céljából.Elképzelhető, hogy a tavaly itt öt fiókát felnevelő pár tért vissza újra régi fészkére.

Képek: Zainkó Géza

Fiatal Gazda Konferencia lesz


Több vagy kevesebb? Fiatal Gazda Konferencia – 2015. február 27. 
Az agrártámogatások új rendszere 2015-2020

Az AGRYA 2015. február 27-én, pénteken szervezi meg hagyományos éves konferenciáját Budapesten. Az idei esemény alcíme „Több vagykevesebb?”az agrár- és vidékfejlesztési támogatások szintjére utal. A Földművelésügyi Minisztérium és a Miniszterelnökség közreműködésével szervezett rendezvénnyel az AGRYA átfogó és részletes képet kíván adni a fiatal gazdáknak az előttünk álló időszak támogatási szabályozási kereteiről, finanszírozási lehetőségeiről.
A rendezvény témái között szerepelnek a következők: közvetlen és termeléshez kötött támogatások, fiatal gazdák kiegészítő támogatása, az átmeneti nemzeti támogatások, a zöldítés, a piaci intézkedések, az agráriumot segítő pályázatos vidékfejlesztési támogatások, a fiatal gazda tematikus alprogram.

Bővebben: ...

Kövessen a Facebookon

Telefonkönyv

Monori Média

Partnereink

Demi-Bee családi méhészet

Díszbozos mézrendelés