Taroltak a monori hivatásos tűzoltók!

Csapatban második helyet szereztek, egyéniben Búzás István tű. ftőrm.személyében elhozták a legjobb gépkocsivezetőnek járó kupát.  Június 16-án rendezték meg Cegléden, a volt Dózsa György katonai laktanya területén a Pest Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szakmai versenyét a hivatásos tűzoltó-parancsnokságok által indított csapatok részvételével.

A regisztrációt és technikai értekezletet követően Branyiczky Márk tű. ezredes, a Pest Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatója köszöntötte a résztvevőket. Beszédében kiemelte a gyakorlatok szerepét a képzési rendszerben; kitért a korszerű, hatékony irányítói és vezetői készségek és képességek tudatos fejlesztési lehetőségeire, valamint arra, hogy elengedhetetlen a parancsnoki gondoskodás, a vezető személyes, közvetlen kapcsolata az állománnyal, amely csak hatékony kommunikáció által valósulhat meg, figyelembe véve a szervezeti és egyéni célok összehangolását az eredményesség érdekében.
A megnyitót követően kezdetét vette az elméleti, majd gyakorlati feladatokból álló versenysorozat, ahol a csapatoknak különböző műszaki mentési, tűzoltási, valamint gépjármű vezetői feladatokat kellett végrehajtani.
Az első állomáson az irányítók, a gépjárművezetők és a beosztott tűzoltók tesztet töltöttek ki, ahol elméleti felkészültségükről számoltak be, ezt követően a gépkocsivezetők kijelölt pályán, a gépjárműfecskendővel különböző technikai, ügyességi feladatokat hajtottak végre. A következő állomás során egy háromszintes, több lakásos épületben kellett a felderítés alapján megtalálni, majd eloltani a tűzfészket. Viharkár felszámolási feladat keretében egy fatörzsből kellett három, megközelítőleg azonos szeletet levágni úgy, hogy a három szelet vastagsága minél közelebb legyen a húsz centiméterhez. Ezen az állomáson roncsvágó használatára is sor került egy ügyességi feladat keretén belül. Az összetett feladatok közül nem hiányozhatott a pinceszinten belül füstben rekedt személyek mentése, amely sérülteket most a Ceglédi Sz C Bem József Műszaki Szakközépiskolája és Szakiskolájának rendvédelmi oktatás keretén belül szakmai gyakorlatot teljesítő tizenkilenc diák személyesített meg. A csapatok megmérettetése égő tálcatűz oltással zárult.
A feladatok során a nem megfelelő feladat végrehajtást, az előírások, szabályok be nem tartását a bírók büntető másodpercekkel honorálták. Természetesen a hibák a súlyosságuknak megfelelően eltérő büntető másodperceket vontak maguk után. Végig rendkívül szoros volta verseny, így egészen kis eltérésekkel végeztek a résztvevők.
A rendezvény zárásaként Branyiczky Márk tű. ezredes köszönetét fejezte ki, hogy a csapatok a fair play szabályai szerint, sérülések nélkül hajtották végre a feladatokat, majd az elért eredményeik alapján díjazta a helyezetteket. Az első helyen végzett csapatot Cegléd Város külön díjazta, amelyet Dr. Diósgyőri Gitta jegyző asszony adott át.

Elért eredmények:

Csapatversenyben: 
I. helyezett Cegléd HTP
II. helyezett Monor HTP
III. helyezett Szigetszentmiklós HTP

Legjobb irányító: Szabó Krisztián tű. tzls (Nagykáta HTP)
Legjobb gépkocsivezető: Búzás István tű. ftőrm. (Monor HTP)
Legjobb beosztott tűzoltó: Dombovári Sándor tű. tzls. (Cegléd HTP)
Foto: PMKI
Forrás: pest.katasztrofavedelem.hu

 

 

 

 

 

Kövessen a Facebookon

Telefonkönyv

Monori Média

Partnereink

Demi-Bee családi méhészet

Díszbozos mézrendelés