Felhívás trükkös lopások megelőzése érdekében

Tisztelt Lakosok!  Felhívjuk a figyelmüket, hogy az elmúlt időszakban az időskorúak sérelmére elkövetett lopások, trükkös lopások, csalások száma országszerte jelentősen emelkedett. Az elkövetők felkutatják a jóhiszemű időskorúakat telefonon vagy személyesen és megnyerő viselkedéssel elérik náluk, hogy telefonjukba beüssenek egy általuk kért telefonszámot, pénzt adjanak át vagy beengedjék otthonukba. A módszer vagy előadás változik, de a cél minden esetben a pénzszerzés. Kérjük, hogy amennyiben az alábbiakkal találkoznak, ne higgyék el, amit Önöknek mondanak!

•         Telefonon keresi Önt egy ismeretlen személy és azt állítja, hogy NYERT valamit, majd megkéri, hogy egy Ön által ismeretlen telefonszámot felhívjon vagy üzenetet küldjön ahhoz, hogy a nyereményét megkaphassa. NE TEGYE!

Bővebben: ...

Figyeljünk az utakon!

A Monori Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya felhívja a gépjárművezetők figyelmét az őszi időjárás veszélyeire. Októbertől a rendőrök az intézkedés során és a bevásárlóközpontok parkolóiban szórólapokat adnak az autósoknak. Ne feledjék, hogy a napi átlaghőmérséklet egyre alacsonyabb, a reggeli órákban talajmenti fagyok is előfordulhatnak, főleg a lakott területen kívüli útszakaszokon. Ezért fontos, hogy a nyári gumiabroncsokat télire cseréljük! Hazánkban ugyan nem kötelező a téli gumi használata, de a balesetek megelőzése érdekében ha teheti, a téli hónapokban használjon jó minőségű téli gumikat! 

Bővebben: ...

Határvadász toborzás

Tisztelt Lakosság, a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság toborzó csoportja várja a Készenléti Rendőrség Határvadász Bevetési Osztályainak állományába járőrtárs beosztás betöltése iránt érdeklődőket az alábbi időpontokban:

2016. október 26-án 10 órától 12 óráig a Monori Rendőrkapitányságon

2016. október 26-án 13 órától 15 óráig a Vecsési Rendőrőrsön

Bővebben: ...

Járási Egyeztető Fórumot tartott a Monori Rendőrkapitányság

A Monori Rendőrkapitányság 2016. október 5-én valamint 6-án Járási Egyeztető Fórumot tartott az illetékességi területen működő oktatási intézmények, polgárőrség és önkormányzatok vezetői, egyházak képviselői részére. A Fórumon a meghívottak magas számban voltak jelen és a felvetett témákhoz aktívan hozzászóltak. A településeket érintő kérésekkel és kérdésekkel fordultak a kapitányság felé, valamint méltatták a Monori Rendőrkapitányság munkatársainak 2016. évben végzett eddigi munkáját, hozzáállását.  

Bővebben: ...

Rendőrségi ajánlás a mikrocenzus időszakára

mikrocenzus egy népesség-összeírás, amely két népszámlálás között követi nyomon a társadalmi folyamatokat mintavételes felméréssel. Az idei mikrocenzusra 2016. október 1. – november 8. között kerül sor. Az összeírást az ország 2148 településén mintegy 440 ezer címen végzik el, ez a magyar háztartások 10%-át jelenti. A mikrocenzust törvény rendeli el, a mintába került lakásokban lakóknak kötelező válaszolni az alapkérdőívekre, amelyek a lakás és a személyi kérdőív. A mikrocenzus alapkérdőíveihez kiegészítő felvételek kapcsolódnak a következő témákban: a társadalom rétegződése, a foglalkozások presztízse, véleményünk saját jóllétünkről, az egészségproblémából fakadó akadályozottság, valamint a nemzetközi vándorlás. A mikrocenzus adatfelvétele két szakaszban történik, az időszak elején interneten keresztül önállóan lehet kitölteni a kérdőíveket, ezt követően pedig számlálóbiztosok végzik az összeírást laptopok és tabletek segítségével. Összeírási időszak: 2016. október 10. – november 8.

Bővebben: ...

Kövessen a Facebookon

Telefonkönyv

Monori Média

Partnereink

Demi-Bee családi méhészet

Díszbozos mézrendelés