Megsülnek a tűzoltók a monori laktanyában

A Lánglovagok.hu internetes portál július 21-én hozta nyilvánosságra, hogy a monori tűzoltó laktanyában sem klímaberendezés, sem ablakokra szerelt szúnyogháló nem enyhíti a hőséget, ráadásul a tűzoltóknak nem engedélyezett a könnyített ruházat. 

Az egységes rendvédelmi ruházat tovább nehezíti a nagy meleg elviselését a laktanyákban - hívja fel a figyelmet a tűzoltók panaszai nyomán a Antalfi Zsolt, a Hivatásos Tűzoltók Független Szakszervezetének (HTFSZ) alelnöke.

Antalfi Zsolt elmondása szerint a beavatkozásoknál a védőfelszerelés viselése amúgy is rendkívüli fizikai megterhelést jelent ebben a hőségben, ezért a laktanyákban készenlétben álló tűzoltók részére a lehető legjobb körülményeket kell biztosítani.

A helyi önkormányzatok és a HTFSZ támogatásának köszönhetően számos tűzoltólaktanya hálójában található légkondicionáló berendezés, de az idő nagy részét, ráadásul napközben nem ezen helyiségekben töltik a lánglovagok. A tavaly ősszel átadott monori laktanyában ráadásul még a szúnyogháló hiánya is probléma, a nagy hőségben légkondicionáló híján a sok szúnyog ellenére kénytelenek a tűzoltók a háló ablakát kinyitni.

A korábban használt gyakorlóruha rövidnadrágként is létezett, melyet a vonulós tűzoltók pont ilyen időjárás esetén előszeretettel használtak. Most mindenkinek minden körülmények között a jóval vastagabb 10M gyakorlóruha viselése kötelező, ennek viszont rövidnadrág verziója nincs - tette hozzá Antalfi Zsolt.

Hajdu Márton, az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság szóvivője a Lánglovagok.hu tűzoltóportál megkeresésére nem reagált.

 

Kövessen a Facebookon

Telefonkönyv

Monori Média

Partnereink

Demi-Bee családi méhészet

Díszbozos mézrendelés